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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
zerstückelt ist/ vnd die Stücklein in ein heisses
Schmaltz werffen/ also ein wenig bachen/ vnd
darzwischen legen/ vnd wann mans schier an-
richten will/ soll mans auffschneiden/ vnd ein gu-
ten dicken Milchram daran giessen/ vnd noch ein
wenig im Ofen lassen.

Mehr ein Fleisch-Pastetel zu machen.

NJmme Kalbfleisch gar brätiges/ vnd äders
gar wol auß/ nimb auch gar vil Feisten dar-
zu/ hacks gar klein/ schlag drey oder vier Ayer-
Dotter daran/ ein wenig Milchram/ Weinbeerl/
Muscatblühe/ vnd Pfeffer/ rührs alles zusam-
men durch einander ab/ setz es darnach auff zu ei-
nem Pastetel/ leg von einem Kalb das Netzl am
Boden/ inwendig leg ein Lämmeres Fleisch/ oder
Hünel darein/ leg auch Lemoni/ Pfeffer/ Peter-
sill/ vnd Muscatblühe darein/ machs zu/ bestreichs
mit Ayrdotter/ vnd bachs; vnd wann du es wilst
anrichten/ mach oben an der Hül ein Löchlein/ gieß
durch ein Trächterl ein Fleischsuppen mit Butter
darein/ aber nur gleich wann mans anrichten will/
sonsten zerweicht sie sich.

Ein

Koch-Buch.
zerſtuͤckelt iſt/ vnd die Stuͤcklein in ein heiſſes
Schmaltz werffen/ alſo ein wenig bachen/ vnd
darzwiſchen legen/ vnd wann mans ſchier an-
richten will/ ſoll mans auffſchneiden/ vnd ein gu-
ten dicken Milchram daran gieſſen/ vnd noch ein
wenig im Ofen laſſen.

Mehr ein Fleiſch-Paſtetel zu machen.

NJmme Kalbfleiſch gar braͤtiges/ vnd aͤders
gar wol auß/ nimb auch gar vil Feiſten dar-
zu/ hacks gar klein/ ſchlag drey oder vier Ayer-
Dotter daran/ ein wenig Milchram/ Weinbeerl/
Muſcatbluͤhe/ vnd Pfeffer/ ruͤhrs alles zuſam-
men durch einander ab/ ſetz es darnach auff zu ei-
nem Paſtetel/ leg von einem Kalb das Netzl am
Boden/ inwendig leg ein Laͤmmeres Fleiſch/ oder
Huͤnel darein/ leg auch Lemoni/ Pfeffer/ Peter-
ſill/ vnd Muſcatbluͤhe darein/ machs zu/ beſtreichs
mit Ayrdotter/ vnd bachs; vnd wann du es wilſt
anrichten/ mach oben an der Huͤl ein Loͤchlein/ gieß
durch ein Traͤchterl ein Fleiſchſuppen mit Butter
darein/ aber nur gleich wann mans anrichten will/
ſonſten zerweicht ſie ſich.

Ein
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[96/0102] Koch-Buch. zerſtuͤckelt iſt/ vnd die Stuͤcklein in ein heiſſes Schmaltz werffen/ alſo ein wenig bachen/ vnd darzwiſchen legen/ vnd wann mans ſchier an- richten will/ ſoll mans auffſchneiden/ vnd ein gu- ten dicken Milchram daran gieſſen/ vnd noch ein wenig im Ofen laſſen. Mehr ein Fleiſch-Paſtetel zu machen. NJmme Kalbfleiſch gar braͤtiges/ vnd aͤders gar wol auß/ nimb auch gar vil Feiſten dar- zu/ hacks gar klein/ ſchlag drey oder vier Ayer- Dotter daran/ ein wenig Milchram/ Weinbeerl/ Muſcatbluͤhe/ vnd Pfeffer/ ruͤhrs alles zuſam- men durch einander ab/ ſetz es darnach auff zu ei- nem Paſtetel/ leg von einem Kalb das Netzl am Boden/ inwendig leg ein Laͤmmeres Fleiſch/ oder Huͤnel darein/ leg auch Lemoni/ Pfeffer/ Peter- ſill/ vnd Muſcatbluͤhe darein/ machs zu/ beſtreichs mit Ayrdotter/ vnd bachs; vnd wann du es wilſt anrichten/ mach oben an der Huͤl ein Loͤchlein/ gieß durch ein Traͤchterl ein Fleiſchſuppen mit Butter darein/ aber nur gleich wann mans anrichten will/ ſonſten zerweicht ſie ſich. Ein

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 96. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/102>, abgerufen am 29.03.2024.