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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
jhn über Nacht stehen/ alsdann auffs Papier
den Letzelt-Form auffgestrichen/ vnd nach Gefal-
len der Dicke in den Model gedruckt/ man kan das
Saure von Citronen schön außlesen/ vnd darun-
der mischen gleich wann mans vom Feur will he-
ben/ man muß aber Achtung geben/ daß die Hitz
nicht zu gäch hinzu gehet/ wann sie 2. Tag auff
dem Papier ligen/ muß man sie schon abledigen/
daß sie fein rösch drucken werden/ so bleiben sie in-
wendig schön safftig.

Marillen-Pätzl.

NJmme 6. Pfund Marillen/ sieds im Was-
ser so lang/ biß jhnen anhebt die Haut abzu-
gehen/ schöls sauber/ thue die Kern herauß/ treibs
durch ein weites Sieb/ nimb 1. Pfund Zucker/
gieß 1. Seidl Wasser darauff/ laß jhn sieden biß
die dicke Tropffen herab fallen/ thue die durchge-
schlagene Marillen hinein/ laß es sieden biß es sich
wol vom Böck abschölet/ thue gefähten Zucker da-
rein/ überdrückers über dem Feur/ walcke grosse
Flecken auß/ druck runde Letzelten darauß.

Gute Citeroni-Letzelt zu machen.

ERstlich nimb die Citeroni/ schneid die gelben

Scha-
B 3

Koch-Buch.
jhn uͤber Nacht ſtehen/ alsdann auffs Papier
den Letzelt-Form auffgeſtrichen/ vnd nach Gefal-
len der Dicke in den Model gedruckt/ man kan das
Saure von Citronen ſchoͤn außleſen/ vnd darun-
der miſchen gleich wann mans vom Feur will he-
ben/ man muß aber Achtung geben/ daß die Hitz
nicht zu gaͤch hinzu gehet/ wann ſie 2. Tag auff
dem Papier ligen/ muß man ſie ſchon abledigen/
daß ſie fein roͤſch drucken werden/ ſo bleiben ſie in-
wendig ſchoͤn ſafftig.

Marillen-Paͤtzl.

NJmme 6. Pfund Marillen/ ſieds im Waſ-
ſer ſo lang/ biß jhnen anhebt die Haut abzu-
gehen/ ſchoͤls ſauber/ thue die Kern herauß/ treibs
durch ein weites Sieb/ nimb 1. Pfund Zucker/
gieß 1. Seidl Waſſer darauff/ laß jhn ſieden biß
die dicke Tropffen herab fallen/ thue die durchge-
ſchlagene Marillen hinein/ laß es ſieden biß es ſich
wol vom Boͤck abſchoͤlet/ thue gefaͤhten Zucker da-
rein/ uͤberdruͤckers uͤber dem Feur/ walcke groſſe
Flecken auß/ druck runde Letzelten darauß.

Gute Citeroni-Letzelt zu machen.

ERſtlich nimb die Citeroni/ ſchneid die gelben

Scha-
B 3
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[11/0017] Koch-Buch. jhn uͤber Nacht ſtehen/ alsdann auffs Papier den Letzelt-Form auffgeſtrichen/ vnd nach Gefal- len der Dicke in den Model gedruckt/ man kan das Saure von Citronen ſchoͤn außleſen/ vnd darun- der miſchen gleich wann mans vom Feur will he- ben/ man muß aber Achtung geben/ daß die Hitz nicht zu gaͤch hinzu gehet/ wann ſie 2. Tag auff dem Papier ligen/ muß man ſie ſchon abledigen/ daß ſie fein roͤſch drucken werden/ ſo bleiben ſie in- wendig ſchoͤn ſafftig. Marillen-Paͤtzl. NJmme 6. Pfund Marillen/ ſieds im Waſ- ſer ſo lang/ biß jhnen anhebt die Haut abzu- gehen/ ſchoͤls ſauber/ thue die Kern herauß/ treibs durch ein weites Sieb/ nimb 1. Pfund Zucker/ gieß 1. Seidl Waſſer darauff/ laß jhn ſieden biß die dicke Tropffen herab fallen/ thue die durchge- ſchlagene Marillen hinein/ laß es ſieden biß es ſich wol vom Boͤck abſchoͤlet/ thue gefaͤhten Zucker da- rein/ uͤberdruͤckers uͤber dem Feur/ walcke groſſe Flecken auß/ druck runde Letzelten darauß. Gute Citeroni-Letzelt zu machen. ERſtlich nimb die Citeroni/ ſchneid die gelben Scha- B 3

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 11. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/17>, abgerufen am 19.04.2024.