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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
gedruckt seyn ehe mans vnder den Speck stost/ dar-
nach alles wol gestossen/ vnd auff ein Schüssel
thun/ vnd drey Ayrdotter darunter gerühret seyn/
je länger mans rühret/ je besser ist es/ darnach ein
Taig angemacht/ vnd zwey Ayrdotter darzu ge-
nommen als wie ein Mandel-Taig/ darnach ein
Blät außgewalget das nicht gar zu dick ist/ dar-
nach ein Schüssel mit Butter geschmiert/ vnd das
Blat darein gelegt/ hernach den Taig darein gos-
sen/ vnd fein ein Raiff mit Butter geschmiert/ vnd
darumb gemacht/ darnach in einer Dorten-Pfann
gebachen/ dann es muß gebachen werden wie man
das Mandel - Koch macht/ also ist es gut
vnd recht.



Von allerley Fleisch-Speisen.

MAn soll ein gutes Rindfleisch von der Gerb
nemmen/ vnd fein Glidweiß hacken/ nicht
grosse Stuck/ einsaltzen/ vnd heissen Essig darüber
giessen/ also zwey Stund ligen lassen/ darnach
auff einem Rost fein gemach abbrennen/ daß
hübsch braun wird/ darnach Wasser/ Essig/ vnd
ein wenig Bier daran giessen/ darnach soll man
Zwiffel schnitlich schneiden/ vnd wol im Schmaltz

rösten/
H

Koch-Buch.
gedruckt ſeyn ehe mans vnder den Speck ſtoſt/ dar-
nach alles wol geſtoſſen/ vnd auff ein Schuͤſſel
thun/ vnd drey Ayrdotter darunter geruͤhret ſeyn/
je laͤnger mans ruͤhret/ je beſſer iſt es/ darnach ein
Taig angemacht/ vnd zwey Ayrdotter darzu ge-
nommen als wie ein Mandel-Taig/ darnach ein
Blaͤt außgewalget das nicht gar zu dick iſt/ dar-
nach ein Schuͤſſel mit Butter geſchmiert/ vnd das
Blat darein gelegt/ hernach den Taig darein goſ-
ſen/ vnd fein ein Raiff mit Butter geſchmiert/ vnd
darumb gemacht/ darnach in einer Dorten-Pfann
gebachen/ dann es muß gebachen werden wie man
das Mandel – Koch macht/ alſo iſt es gut
vnd recht.



Von allerley Fleiſch-Speiſen.

MAn ſoll ein gutes Rindfleiſch von der Gerb
nemmen/ vnd fein Glidweiß hacken/ nicht
groſſe Stuck/ einſaltzen/ vnd heiſſen Eſſig daruͤber
gieſſen/ alſo zwey Stund ligen laſſen/ darnach
auff einem Roſt fein gemach abbrennen/ daß
huͤbſch braun wird/ darnach Waſſer/ Eſſig/ vnd
ein wenig Bier daran gieſſen/ darnach ſoll man
Zwiffel ſchnitlich ſchneiden/ vnd wol im Schmaltz

roͤſten/
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[55/0061] Koch-Buch. gedruckt ſeyn ehe mans vnder den Speck ſtoſt/ dar- nach alles wol geſtoſſen/ vnd auff ein Schuͤſſel thun/ vnd drey Ayrdotter darunter geruͤhret ſeyn/ je laͤnger mans ruͤhret/ je beſſer iſt es/ darnach ein Taig angemacht/ vnd zwey Ayrdotter darzu ge- nommen als wie ein Mandel-Taig/ darnach ein Blaͤt außgewalget das nicht gar zu dick iſt/ dar- nach ein Schuͤſſel mit Butter geſchmiert/ vnd das Blat darein gelegt/ hernach den Taig darein goſ- ſen/ vnd fein ein Raiff mit Butter geſchmiert/ vnd darumb gemacht/ darnach in einer Dorten-Pfann gebachen/ dann es muß gebachen werden wie man das Mandel – Koch macht/ alſo iſt es gut vnd recht. Von allerley Fleiſch-Speiſen. MAn ſoll ein gutes Rindfleiſch von der Gerb nemmen/ vnd fein Glidweiß hacken/ nicht groſſe Stuck/ einſaltzen/ vnd heiſſen Eſſig daruͤber gieſſen/ alſo zwey Stund ligen laſſen/ darnach auff einem Roſt fein gemach abbrennen/ daß huͤbſch braun wird/ darnach Waſſer/ Eſſig/ vnd ein wenig Bier daran gieſſen/ darnach ſoll man Zwiffel ſchnitlich ſchneiden/ vnd wol im Schmaltz roͤſten/ H

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 55. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/61>, abgerufen am 29.03.2024.