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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
Hirschen-Würstl zu machen.

MAn soll ein gar saubern Faisch von Hirschen
auffheben/ darnach ein Jungfrau-Brätl
klein hacken/ ein Rinderne Faisten fein gewürfflet
schneiden/ zimblich vil/ vnd darunter mischen/
auch [s]ovil Faisch darein seyhen/ daß fein roth wird/
darnach pure Obermilch darzu nemmen daß fein
dick wird wie zu den Leberwürsten/ darnach saltzen
vnd gewürtzen mit Pfeffer/ Jmber/ vnd gestosse-
nen Muscatnus/ vnd in den faisten Maß-Darm
von Hirschen einfüllen/ der zuvor sauber gebutzt
ist/ darnach in einem heissen Wasser überbrennen/
auff einem Rost bräunen/ vnd auff grüne Blätter
anrichten.

Bachene Hüner vnd Dauben.

WAnn die Hüner vnd Dauben zerglidlet seyn/
soll man die Beinlein wol zerklopffen/ vnd ü-
ber Nacht in zimblich gesaltzenen Wasser legen/ dar-
nach mit guten Essig besprengen/ vnd wider ein
weil ligen lassen/ darnach in Mehl vmbkehren/
vnd im Schmaltz bachen/ vnd ein schön grün Pe-
tersil in ein heiß Schmaltz werffen/ vnd gleich wi-
der herauß thun/ vnd darauff legen/ er bleibt schön
grün.

Hünel
Koch-Buch.
Hirſchen-Wuͤrſtl zu machen.

MAn ſoll ein gar ſaubern Faiſch von Hirſchen
auffheben/ darnach ein Jungfrau-Braͤtl
klein hacken/ ein Rinderne Faiſten fein gewuͤrfflet
ſchneiden/ zimblich vil/ vnd darunter miſchen/
auch [ſ]ovil Faiſch darein ſeyhen/ daß fein roth wird/
darnach pure Obermilch darzu nemmen daß fein
dick wird wie zu den Leberwuͤrſten/ darnach ſaltzen
vnd gewuͤrtzen mit Pfeffer/ Jmber/ vnd geſtoſſe-
nen Muſcatnus/ vnd in den faiſten Maß-Darm
von Hirſchen einfuͤllen/ der zuvor ſauber gebutzt
iſt/ darnach in einem heiſſen Waſſer uͤberbrennen/
auff einem Roſt braͤunen/ vnd auff gruͤne Blaͤtter
anrichten.

Bachene Huͤner vnd Dauben.

WAnn die Huͤner vnd Dauben zerglidlet ſeyn/
ſoll man die Beinlein wol zerklopffen/ vnd uͤ-
ber Nacht in zimblich geſaltzenen Waſſer legen/ dar-
nach mit guten Eſſig beſprengen/ vnd wider ein
weil ligen laſſen/ darnach in Mehl vmbkehren/
vnd im Schmaltz bachen/ vnd ein ſchoͤn gruͤn Pe-
terſil in ein heiß Schmaltz werffen/ vnd gleich wi-
der herauß thun/ vnd darauff legen/ er bleibt ſchoͤn
gruͤn.

Huͤnel
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[58/0064] Koch-Buch. Hirſchen-Wuͤrſtl zu machen. MAn ſoll ein gar ſaubern Faiſch von Hirſchen auffheben/ darnach ein Jungfrau-Braͤtl klein hacken/ ein Rinderne Faiſten fein gewuͤrfflet ſchneiden/ zimblich vil/ vnd darunter miſchen/ auch ſovil Faiſch darein ſeyhen/ daß fein roth wird/ darnach pure Obermilch darzu nemmen daß fein dick wird wie zu den Leberwuͤrſten/ darnach ſaltzen vnd gewuͤrtzen mit Pfeffer/ Jmber/ vnd geſtoſſe- nen Muſcatnus/ vnd in den faiſten Maß-Darm von Hirſchen einfuͤllen/ der zuvor ſauber gebutzt iſt/ darnach in einem heiſſen Waſſer uͤberbrennen/ auff einem Roſt braͤunen/ vnd auff gruͤne Blaͤtter anrichten. Bachene Huͤner vnd Dauben. WAnn die Huͤner vnd Dauben zerglidlet ſeyn/ ſoll man die Beinlein wol zerklopffen/ vnd uͤ- ber Nacht in zimblich geſaltzenen Waſſer legen/ dar- nach mit guten Eſſig beſprengen/ vnd wider ein weil ligen laſſen/ darnach in Mehl vmbkehren/ vnd im Schmaltz bachen/ vnd ein ſchoͤn gruͤn Pe- terſil in ein heiß Schmaltz werffen/ vnd gleich wi- der herauß thun/ vnd darauff legen/ er bleibt ſchoͤn gruͤn. Huͤnel

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 58. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/64>, abgerufen am 18.04.2024.