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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
darmit abgemacht/ auch ein Brocken Semmel-
Schmollen die in der Milch gewaicht ist/ dieses al-
les vnder einander gerührt/ vnd auff ein Blat ge-
strichen/ mach ein Raiff herumb/ vnd also ba-
chen.

Ein gar gutes Mandel-Koch.

MAn soll nemmen ein halb Pfund gar klein
bereite Mandel/ mit frischen Wasser/ vnd
gewaichte Semmel in guter Milch darunter gies-
sen/ darnach ein weite zihnene Schüssel nemmen/
ein zimblich groß Stuck Butter darein zerbrocken/
vnd in der Schüssel gleich zergehen lassen/ darnach
die Mandel in die Schüssel gethan/ daran schla-
gen zwey gantze Ayr/ vnd von siben Ayrn den
Dotter/ wol zuckern/ vnd rühren auff der Glut/
so gehts fein schön auff/ vnd wird weiß; darnach
in einem Pfändl ein wenig Schmaltz gar heiß lassen
werden/ vnd darein brennen/ vnd alleweil rühren/
darnach ein andere Schüssel nemmen/ ein wenig
Butter darinn zergehen lassen/ das Koch darein
schütten/ daß vnten vnd oben fein braun wird;
man mag auch ein Eißdarauff machen.

Man-

Koch-Buch.
darmit abgemacht/ auch ein Brocken Semmel-
Schmollen die in der Milch gewaicht iſt/ dieſes al-
les vnder einander geruͤhrt/ vnd auff ein Blat ge-
ſtrichen/ mach ein Raiff herumb/ vnd alſo ba-
chen.

Ein gar gutes Mandel-Koch.

MAn ſoll nemmen ein halb Pfund gar klein
bereite Mandel/ mit friſchen Waſſer/ vnd
gewaichte Semmel in guter Milch darunter gieſ-
ſen/ darnach ein weite zihnene Schuͤſſel nemmen/
ein zimblich groß Stuck Butter darein zerbrocken/
vnd in der Schuͤſſel gleich zergehen laſſen/ darnach
die Mandel in die Schuͤſſel gethan/ daran ſchla-
gen zwey gantze Ayr/ vnd von ſiben Ayrn den
Dotter/ wol zuckern/ vnd ruͤhren auff der Glut/
ſo gehts fein ſchoͤn auff/ vnd wird weiß; darnach
in einem Pfaͤndl ein wenig Schmaltz gar heiß laſſen
werden/ vnd darein brennen/ vnd alleweil ruͤhren/
darnach ein andere Schuͤſſel nemmen/ ein wenig
Butter darinn zergehen laſſen/ das Koch darein
ſchuͤtten/ daß vnten vnd oben fein braun wird;
man mag auch ein Eißdarauff machen.

Man-
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[78/0084] Koch-Buch. darmit abgemacht/ auch ein Brocken Semmel- Schmollen die in der Milch gewaicht iſt/ dieſes al- les vnder einander geruͤhrt/ vnd auff ein Blat ge- ſtrichen/ mach ein Raiff herumb/ vnd alſo ba- chen. Ein gar gutes Mandel-Koch. MAn ſoll nemmen ein halb Pfund gar klein bereite Mandel/ mit friſchen Waſſer/ vnd gewaichte Semmel in guter Milch darunter gieſ- ſen/ darnach ein weite zihnene Schuͤſſel nemmen/ ein zimblich groß Stuck Butter darein zerbrocken/ vnd in der Schuͤſſel gleich zergehen laſſen/ darnach die Mandel in die Schuͤſſel gethan/ daran ſchla- gen zwey gantze Ayr/ vnd von ſiben Ayrn den Dotter/ wol zuckern/ vnd ruͤhren auff der Glut/ ſo gehts fein ſchoͤn auff/ vnd wird weiß; darnach in einem Pfaͤndl ein wenig Schmaltz gar heiß laſſen werden/ vnd darein brennen/ vnd alleweil ruͤhren/ darnach ein andere Schuͤſſel nemmen/ ein wenig Butter darinn zergehen laſſen/ das Koch darein ſchuͤtten/ daß vnten vnd oben fein braun wird; man mag auch ein Eißdarauff machen. Man-

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 78. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/84>, abgerufen am 29.03.2024.