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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
auff ein mittere Schüssel zu machen: mehr von
der heutigen Milch ein Mäßl/ alsdann zween Löf-
fel voll Zucker/ dises alles in einem saubern Haffen
oder Rein woldurch einander gerührt/ vnd in ein
Schüssel gossen/ hernach auff der Glut ein Suth
lassen thun/ damits aber nicht angesengt wird/
vnd also abkühlter auff die Taffel geben.



Allerley Pasteten zu machen.
Ein gute Lungenbraten-Pasteten zu
machen.

MAn soll ein schönen Lungen-Braten schön
außädern/ vnd mit der Fleischbarten mit
dem breiten Orth wol zerklopffen/ vnd mit einem
Messer stupffen/ darnach einbeitzen/ mit Saltz/
Kronawethen/ vnd Kim/ vnd ein guten Essig dar-
über giessen/ daß er wol darinn ligen kan/ man
muß jhn bißweilen vmbkehren/ vnd also 2. Tag
oder im Sommer nur über Nacht stehen lassen/
vnd beitzen; darnach an einem Spieß braten/
vnd von dem Essig da[r]inn er gebeitzt n[e]mmen/ vnd
ein zimblich Stuck Butter darinn zergehen lassen/
den Braten damit zu etlichmalen begiessen; wann

er

Koch-Buch.
auff ein mittere Schuͤſſel zu machen: mehr von
der heutigen Milch ein Maͤßl/ alsdann zween Loͤf-
fel voll Zucker/ diſes alles in einem ſaubern Haffen
oder Rein woldurch einander geruͤhrt/ vnd in ein
Schuͤſſel goſſen/ hernach auff der Glut ein Suth
laſſen thun/ damits aber nicht angeſengt wird/
vnd alſo abkuͤhlter auff die Taffel geben.



Allerley Paſteten zu machen.
Ein gute Lungenbraten-Paſteten zu
machen.

MAn ſoll ein ſchoͤnen Lungen-Braten ſchoͤn
außaͤdern/ vnd mit der Fleiſchbarten mit
dem breiten Orth wol zerklopffen/ vnd mit einem
Meſſer ſtupffen/ darnach einbeitzen/ mit Saltz/
Kronawethen/ vnd Kim/ vnd ein guten Eſſig dar-
uͤber gieſſen/ daß er wol darinn ligen kan/ man
muß jhn bißweilen vmbkehren/ vnd alſo 2. Tag
oder im Sommer nur uͤber Nacht ſtehen laſſen/
vnd beitzen; darnach an einem Spieß braten/
vnd von dem Eſſig da[r]inn er gebeitzt n[e]mmen/ vnd
ein zimblich Stuck Butter darinn zergehen laſſen/
den Braten damit zu etlichmalen begieſſen; wann

er
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[88/0094] Koch-Buch. auff ein mittere Schuͤſſel zu machen: mehr von der heutigen Milch ein Maͤßl/ alsdann zween Loͤf- fel voll Zucker/ diſes alles in einem ſaubern Haffen oder Rein woldurch einander geruͤhrt/ vnd in ein Schuͤſſel goſſen/ hernach auff der Glut ein Suth laſſen thun/ damits aber nicht angeſengt wird/ vnd alſo abkuͤhlter auff die Taffel geben. Allerley Paſteten zu machen. Ein gute Lungenbraten-Paſteten zu machen. MAn ſoll ein ſchoͤnen Lungen-Braten ſchoͤn außaͤdern/ vnd mit der Fleiſchbarten mit dem breiten Orth wol zerklopffen/ vnd mit einem Meſſer ſtupffen/ darnach einbeitzen/ mit Saltz/ Kronawethen/ vnd Kim/ vnd ein guten Eſſig dar- uͤber gieſſen/ daß er wol darinn ligen kan/ man muß jhn bißweilen vmbkehren/ vnd alſo 2. Tag oder im Sommer nur uͤber Nacht ſtehen laſſen/ vnd beitzen; darnach an einem Spieß braten/ vnd von dem Eſſig darinn er gebeitzt nemmen/ vnd ein zimblich Stuck Butter darinn zergehen laſſen/ den Braten damit zu etlichmalen begieſſen; wann er

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 88. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/94>, abgerufen am 25.04.2024.