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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Das VI. Capitel.
Von allerley gesottenen/ vnd gebratenen/
auch eingemachten
Fischen.
Erstlich/
Ein Hecht in einer Polnischen Brüe.

NJm einen Schüssel Hecht/ schupe oder
schneide jhme die schupen abe/ zerhacke jhn
auff beyden seiten mit kleinen schnitzlein/
darnach reis jhn vnd mache stückn draus/ wasche
sie/ und besprenge sie mit saltz/ vnnd las sie eine
halbe stunde liegen/ in dessen mache die Brüe
darzu. Nim ein gut theil geschelte Zwibeln/ vnd
ein gut theil Petersilgen wurtzeln/ vnd ein bahr
Opffel/ schneide alles grob/ vnd las es im Wasser
erstlich sieden/ bis alles wol weich wird/

Das VI. Capitel.
Von allerley gesottenen/ vnd gebratenen/
auch eingemachten
Fischen.
Erstlich/
Ein Hecht in einer Polnischen Bruͤe.

NJm einen Schuͤssel Hecht/ schupe oder
schneide jhme die schupen abe/ zerhacke jhn
auff beyden seiten mit kleinen schnitzlein/
darnach reis jhn vnd mache stuͤckn draus/ wasche
sie/ und besprenge sie mit saltz/ vnnd las sie eine
halbe stunde liegen/ in dessen mache die Bruͤe
darzu. Nim ein gut theil geschelte Zwibeln/ vnd
ein gut theil Petersilgen wurtzeln/ vnd ein bahr
Opffel/ schneide alles grob/ vnd las es im Wasser
erstlich sieden/ bis alles wol weich wird/

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[91/0103] Das VI. Capitel. Von allerley gesottenen/ vnd gebratenen/ auch eingemachten Fischen. Erstlich/ Ein Hecht in einer Polnischen Bruͤe. NJm einen Schuͤssel Hecht/ schupe oder schneide jhme die schupen abe/ zerhacke jhn auff beyden seiten mit kleinen schnitzlein/ darnach reis jhn vnd mache stuͤckn draus/ wasche sie/ und besprenge sie mit saltz/ vnnd las sie eine halbe stunde liegen/ in dessen mache die Bruͤe darzu. Nim ein gut theil geschelte Zwibeln/ vnd ein gut theil Petersilgen wurtzeln/ vnd ein bahr Opffel/ schneide alles grob/ vnd las es im Wasser erstlich sieden/ bis alles wol weich wird/

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 91. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/103>, abgerufen am 19.04.2024.