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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird
er recht vnd gut.

Einen Hecht in Zwibeln
einzumachen.

NJm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd
schneide sie in vierteil/ seude in vngeuehr in
zwey maß Wasser eine stunde lang/ bis sie
wol weich werden/ den reibe sie wie ein muhß/
treibe sie mit der Suppe durch ein sieblein/ wenn
nun der Hecht geschupet/ gerissen vnd rein gewaschen
ist/ so geus ein wenig essig drüber/ vnd
seude jhn in einem rechten gesaltzenem Wasser/
vnd so er nun halb gesotten ist/ so geus das
Wasser davon/ vnd die obbemelte Brüe daran/
so man gerne wil/ so geus ein wenig Wein darzu/
Würtze es mit Jngwer/ viel Pfeffer/ vnd Saffran/
vnd las wol sieden/ bis das Södlein fein
dicke wird/ Richte es darnach an/ vnd strew
Jngwer drüber/ so wird es recht vnd gut.

vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird
er recht vnd gut.

Einen Hecht in Zwibeln
einzumachen.

NJm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd
schneide sie in vierteil/ seude in vngeuehr in
zwey maß Wasser eine stunde lang/ bis sie
wol weich werden/ den reibe sie wie ein muhß/
treibe sie mit der Suppe durch ein sieblein/ wenn
nun der Hecht geschupet/ gerissen vnd rein gewaschen
ist/ so geus ein wenig essig druͤber/ vnd
seude jhn in einem rechten gesaltzenem Wasser/
vnd so er nun halb gesotten ist/ so geus das
Wasser davon/ vnd die obbemelte Bruͤe daran/
so man gerne wil/ so geus ein wenig Wein darzu/
Wuͤrtze es mit Jngwer/ viel Pfeffer/ vnd Saffran/
vnd las wol sieden/ bis das Soͤdlein fein
dicke wird/ Richte es darnach an/ vnd strew
Jngwer druͤber/ so wird es recht vnd gut.

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[95/0107] vnd Zucker darzu/ las jhn wol sieden/ so wird er recht vnd gut. Einen Hecht in Zwibeln einzumachen. NJm viel Zwibeln/ schele dieselben/ vnnd schneide sie in vierteil/ seude in vngeuehr in zwey maß Wasser eine stunde lang/ bis sie wol weich werden/ den reibe sie wie ein muhß/ treibe sie mit der Suppe durch ein sieblein/ wenn nun der Hecht geschupet/ gerissen vnd rein gewaschen ist/ so geus ein wenig essig druͤber/ vnd seude jhn in einem rechten gesaltzenem Wasser/ vnd so er nun halb gesotten ist/ so geus das Wasser davon/ vnd die obbemelte Bruͤe daran/ so man gerne wil/ so geus ein wenig Wein darzu/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ viel Pfeffer/ vnd Saffran/ vnd las wol sieden/ bis das Soͤdlein fein dicke wird/ Richte es darnach an/ vnd strew Jngwer druͤber/ so wird es recht vnd gut.

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 95. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/107>, abgerufen am 19.04.2024.