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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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kan/ las es in dem zugerichten Brüelein
wol sieden/ Würtze es mit Jngwer/ wenig
Pfeffer/ Zucker vnd Zimmet/ wen nun der Hecht
wol gebraten/ vnd in eine Schüssel angerichtet
ist/ so geus das Brüelein warm drüber/ vnd lege
die geschnitnen Lemonien/ Citronen oder Pommerantzen
fein gantz drauff. Es ist ein herlichs
vnd guts essen/ vnd kan balde zugerichtet werden.

Einen zerzopfften Hecht mit einem
Rohm södlein zu machen.

SEude einen Hecht nur schlecht im Wasser
lege jhn aus/ las jhn vorkülen/ den thue
die haut vnd gräten davon/ zerzause oder
zerzopffe das andere fein klein. Nim den ein gut
maß Rohm/ seude jhn zuvor abe/ das er nicht
zusammen leufft/ saltze es ein wenig vnd thue
den zerzopfften Hecht drein/ darnach thue ein
stücklein Butter kleine geschnitne Petersilgen/
geriebne Muscaten vnd Jngwer daran/ vnnd

kan/ las es in dem zugerichten Bruͤelein
wol sieden/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ wenig
Pfeffer/ Zucker vnd Zimmet/ wen nun der Hecht
wol gebraten/ vnd in eine Schuͤssel angerichtet
ist/ so geus das Bruͤelein warm druͤber/ vnd lege
die geschnitnen Lemonien/ Citronen oder Pommerantzen
fein gantz drauff. Es ist ein herlichs
vnd guts essen/ vnd kan balde zugerichtet werden.

Einen zerzopfften Hecht mit einem
Rohm soͤdlein zu machen.

SEude einen Hecht nur schlecht im Wasser
lege jhn aus/ las jhn vorkuͤlen/ den thue
die haut vnd graͤten davon/ zerzause oder
zerzopffe das andere fein klein. Nim den ein gut
maß Rohm/ seude jhn zuvor abe/ das er nicht
zusammen leufft/ saltze es ein wenig vnd thue
den zerzopfften Hecht drein/ darnach thue ein
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[105/0117] kan/ las es in dem zugerichten Bruͤelein wol sieden/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ wenig Pfeffer/ Zucker vnd Zimmet/ wen nun der Hecht wol gebraten/ vnd in eine Schuͤssel angerichtet ist/ so geus das Bruͤelein warm druͤber/ vnd lege die geschnitnen Lemonien/ Citronen oder Pommerantzen fein gantz drauff. Es ist ein herlichs vnd guts essen/ vnd kan balde zugerichtet werden. Einen zerzopfften Hecht mit einem Rohm soͤdlein zu machen. SEude einen Hecht nur schlecht im Wasser lege jhn aus/ las jhn vorkuͤlen/ den thue die haut vnd graͤten davon/ zerzause oder zerzopffe das andere fein klein. Nim den ein gut maß Rohm/ seude jhn zuvor abe/ das er nicht zusammen leufft/ saltze es ein wenig vnd thue den zerzopfften Hecht drein/ darnach thue ein stuͤcklein Butter kleine geschnitne Petersilgen/ geriebne Muscaten vnd Jngwer daran/ vnnd

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 105. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/117>, abgerufen am 28.03.2024.