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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die stücken
auff beyden seiten/ vnd lege sie in einen Kessel/
oder Fischtigel/ seige den Wein daraus den
Karpffen gewaschen/ durch ein härin sieb/ oder
durchschlag/ geus mehr Wein darzu/ vnd seud
jhn mit dem auffgefangenen schweiß. Wenn
er nun halb gesotten ist/ so schneide 4 oder mehr
Lemonien/ thue sie an den Fisch/ würtze jhn mit
Zimmet/ Zucker/ Jngwer vnd Pfeffer/ thue auch
ein wenig kleine Rosinlein dran/ vnd las es miteinander
vollend sieden/ so wird es recht vnd
gut.

Karpffen auff eine andere art gut
zu machen.

NJm einen guten weissen Wein/ oder weiß
Bier wo man es haben kan/ schele ein gut
theil Zwibeln/ vnd ein bahr Opffel/ schneide
sie in viertheil/ vnd las sie wol darinnen sieden/
wen er nun halb gesotten ist/ so stosse ein gut
theil kleine Rosinlein/ vnd treibe sie mit der Brüe

Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die stuͤcken
auff beyden seiten/ vnd lege sie in einen Kessel/
oder Fischtigel/ seige den Wein daraus den
Karpffen gewaschen/ durch ein haͤrin sieb/ oder
durchschlag/ geus mehr Wein darzu/ vnd seud
jhn mit dem auffgefangenen schweiß. Wenn
er nun halb gesotten ist/ so schneide 4 oder mehr
Lemonien/ thue sie an den Fisch/ wuͤrtze jhn mit
Zimmet/ Zucker/ Jngwer vnd Pfeffer/ thue auch
ein wenig kleine Rosinlein dran/ vnd las es miteinander
vollend sieden/ so wird es recht vnd
gut.

Karpffen auff eine andere art gut
zu machen.

NJm einen guten weissen Wein/ oder weiß
Bier wo man es haben kan/ schele ein gut
theil Zwibeln/ vnd ein bahr Opffel/ schneide
sie in viertheil/ vnd las sie wol darinnen sieden/
wen er nun halb gesotten ist/ so stosse ein gut
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[112/0124] Wein/ vnd wasche jhn draus/ saltze die stuͤcken auff beyden seiten/ vnd lege sie in einen Kessel/ oder Fischtigel/ seige den Wein daraus den Karpffen gewaschen/ durch ein haͤrin sieb/ oder durchschlag/ geus mehr Wein darzu/ vnd seud jhn mit dem auffgefangenen schweiß. Wenn er nun halb gesotten ist/ so schneide 4 oder mehr Lemonien/ thue sie an den Fisch/ wuͤrtze jhn mit Zimmet/ Zucker/ Jngwer vnd Pfeffer/ thue auch ein wenig kleine Rosinlein dran/ vnd las es miteinander vollend sieden/ so wird es recht vnd gut. Karpffen auff eine andere art gut zu machen. NJm einen guten weissen Wein/ oder weiß Bier wo man es haben kan/ schele ein gut theil Zwibeln/ vnd ein bahr Opffel/ schneide sie in viertheil/ vnd las sie wol darinnen sieden/ wen er nun halb gesotten ist/ so stosse ein gut theil kleine Rosinlein/ vnd treibe sie mit der Bruͤe

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 112. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/124>, abgerufen am 28.03.2024.