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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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ein wunder. Also kan man auch gedörten Hechten
vnd Rochen thun/ so man jhn nun sieden
wil/ so setze ein vngesaltzenes Wasser in einem
kessel oder tigel vber/ lege den Witling gemach
drein/ vnd las jhn eine halbe stunde fein langsam
sieden/ so man jhn nun anrichten vnd vortragen
wil/ so hebe jhn mit einer schaum kellen fein gemach
aus/ das er nicht zufelt/ las jhn abeseigen/
vnd geus eine zerlassene Butter darüber/ vnd
besprenge jhn mit Saltz/ vnd das er also warm
vorgetragen werde/ den so das Saltz lange
darauff lieget/ wird es zu
Wasser.

[Abbildung]

ein wunder. Also kan man auch gedoͤrten Hechten
vnd Rochen thun/ so man jhn nun sieden
wil/ so setze ein vngesaltzenes Wasser in einem
kessel oder tigel vber/ lege den Witling gemach
drein/ vnd las jhn eine halbe stunde fein langsam
sieden/ so man jhn nun anrichten vnd vortragen
wil/ so hebe jhn mit einer schaum kellen fein gemach
aus/ das er nicht zufelt/ las jhn abeseigen/
vnd geus eine zerlassene Butter daruͤber/ vnd
besprenge jhn mit Saltz/ vnd das er also warm
vorgetragen werde/ den so das Saltz lange
darauff lieget/ wird es zu
Wasser.

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[148/0160] ein wunder. Also kan man auch gedoͤrten Hechten vnd Rochen thun/ so man jhn nun sieden wil/ so setze ein vngesaltzenes Wasser in einem kessel oder tigel vber/ lege den Witling gemach drein/ vnd las jhn eine halbe stunde fein langsam sieden/ so man jhn nun anrichten vnd vortragen wil/ so hebe jhn mit einer schaum kellen fein gemach aus/ das er nicht zufelt/ las jhn abeseigen/ vnd geus eine zerlassene Butter daruͤber/ vnd besprenge jhn mit Saltz/ vnd das er also warm vorgetragen werde/ den so das Saltz lange darauff lieget/ wird es zu Wasser. [Abbildung]

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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  • Bodensignaturen, Kolumnentitel, Kustoden, Ligaturen, Marginalien, s-Grapheme und die Silbentrennung sind nicht berücksichtigt worden.



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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 148. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/160>, abgerufen am 29.03.2024.