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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Eingemachte Krebsse auff eine andere
art.

SEude die Krebsse in Wasser/ brich oder
schele sie aus/ vnd stoß das vbrige sampt
den Schalen vnd gebeheten Semmeln in
einem Mörsel/ wie vorgemeldet/ geus einen guten
Wein dran/ treibe es darmit durch/ Würtze
es mit Jngwer/ Zimmet vnd Pfeffer/ thue viel
kleine Rosinlein/ geriebnen Pfefferkuchen/ Zucker
oder Honig daran/ Schütte die geschelte
Krebsse also vngeröstet darzu/ vnd las miteinander
sieden/ so werden sie recht vnd gut.

Gebackne Krebsse zu machen.

NJm die Krebsse/ vnd seude sie gar ein wenig/
darnach so schneide oder brich nur die oberschale
davon/ das die Scheren/ die vntern
Fusse am bauche/ vnd der Schwantz alles beysammen
bleibet. Nim den Eyer vnd Mehl/ mache
gar ein dünne Teiglein davon/ thue eine

Eingemachte Krebsse auff eine andere
art.

SEude die Krebsse in Wasser/ brich oder
schele sie aus/ vnd stoß das vbrige sampt
den Schalen vnd gebeheten Semmeln in
einem Moͤrsel/ wie vorgemeldet/ geus einen guten
Wein dran/ treibe es darmit durch/ Wuͤrtze
es mit Jngwer/ Zimmet vnd Pfeffer/ thue viel
kleine Rosinlein/ geriebnen Pfefferkuchen/ Zucker
oder Honig daran/ Schuͤtte die geschelte
Krebsse also vngeroͤstet darzu/ vnd las miteinander
sieden/ so werden sie recht vnd gut.

Gebackne Krebsse zu machen.

NJm die Krebsse/ vnd seude sie gar ein wenig/
darnach so schneide oder brich nur die oberschale
davon/ das die Scheren/ die vntern
Fusse am bauche/ vnd der Schwantz alles beysammen
bleibet. Nim den Eyer vnd Mehl/ mache
gar ein duͤnne Teiglein davon/ thue eine

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[151/0163] Eingemachte Krebsse auff eine andere art. SEude die Krebsse in Wasser/ brich oder schele sie aus/ vnd stoß das vbrige sampt den Schalen vnd gebeheten Semmeln in einem Moͤrsel/ wie vorgemeldet/ geus einen guten Wein dran/ treibe es darmit durch/ Wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnd Pfeffer/ thue viel kleine Rosinlein/ geriebnen Pfefferkuchen/ Zucker oder Honig daran/ Schuͤtte die geschelte Krebsse also vngeroͤstet darzu/ vnd las miteinander sieden/ so werden sie recht vnd gut. Gebackne Krebsse zu machen. NJm die Krebsse/ vnd seude sie gar ein wenig/ darnach so schneide oder brich nur die oberschale davon/ das die Scheren/ die vntern Fusse am bauche/ vnd der Schwantz alles beysammen bleibet. Nim den Eyer vnd Mehl/ mache gar ein duͤnne Teiglein davon/ thue eine

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 151. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/163>, abgerufen am 25.04.2024.