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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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SChwemme die Eyer in Wasser/ so siehet
man welche vnten liegen/ die sind frisch
vnd gut/ die siede erstlich harte/ schele sie
vnd schneide sie mitten von einander/ thue das
gelbe daruon/ hacke es klein/ menge ein gut theil
Zucker/ Zimmet/ Jngwer vnd Rosinlein darunter/
geus ein wenig Rosenwasser/ oder ein
Löflein Wein darzu/ das es gelinde werde/ fülle
es wider in das weisse/ mache dann ein Teichlein
von Eyern vnd Mehl/ oder von lautern
Eyern/ lege die gefülten Eyer darein/ wende sie
darinnen vmb/ vnd backe sie darnach in einem
heissen Schmaltze/ vnnd mache ein braunes
Kirschsödlein/ oder gelbes Mandelbrülein darvber/
So sind sie gut.

Aber gefülte Eyer mit einem andern
Södlein.

NJm Eyer so viel man wil/ schlage sie an
den Spitzen auff/ thue das gelbe vnd weisse
in eine Schüssel/ oder Töpflein/ klopffe sie

SChwemme die Eyer in Wasser/ so siehet
man welche vnten liegen/ die sind frisch
vnd gut/ die siede erstlich harte/ schele sie
vnd schneide sie mitten von einander/ thue das
gelbe daruon/ hacke es klein/ menge ein gut theil
Zucker/ Zimmet/ Jngwer vnd Rosinlein darunter/
geus ein wenig Rosenwasser/ oder ein
Loͤflein Wein darzu/ das es gelinde werde/ fuͤlle
es wider in das weisse/ mache dann ein Teichlein
von Eyern vnd Mehl/ oder von lautern
Eyern/ lege die gefuͤlten Eyer darein/ wende sie
darinnen vmb/ vnd backe sie darnach in einem
heissen Schmaltze/ vnnd mache ein braunes
Kirschsoͤdlein/ oder gelbes Mandelbruͤlein darvber/
So sind sie gut.

Aber gefuͤlte Eyer mit einem andern
Soͤdlein.

NJm Eyer so viel man wil/ schlage sie an
den Spitzen auff/ thue das gelbe vnd weisse
in eine Schuͤssel/ oder Toͤpflein/ klopffe sie

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[177/0189] SChwemme die Eyer in Wasser/ so siehet man welche vnten liegen/ die sind frisch vnd gut/ die siede erstlich harte/ schele sie vnd schneide sie mitten von einander/ thue das gelbe daruon/ hacke es klein/ menge ein gut theil Zucker/ Zimmet/ Jngwer vnd Rosinlein darunter/ geus ein wenig Rosenwasser/ oder ein Loͤflein Wein darzu/ das es gelinde werde/ fuͤlle es wider in das weisse/ mache dann ein Teichlein von Eyern vnd Mehl/ oder von lautern Eyern/ lege die gefuͤlten Eyer darein/ wende sie darinnen vmb/ vnd backe sie darnach in einem heissen Schmaltze/ vnnd mache ein braunes Kirschsoͤdlein/ oder gelbes Mandelbruͤlein darvber/ So sind sie gut. Aber gefuͤlte Eyer mit einem andern Soͤdlein. NJm Eyer so viel man wil/ schlage sie an den Spitzen auff/ thue das gelbe vnd weisse in eine Schuͤssel/ oder Toͤpflein/ klopffe sie

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 177. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/189>, abgerufen am 28.03.2024.