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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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NJm vngefehr zehen oder zwölff Eyer/
schlage sie in einen Topff/ rühre oder quirle
sie wol/ geus dann so viel Rohm oder
gute Milch als der Eyer sind darzu/ saltze es
ein wenig/ würtze es nur mit Jngwer vnd Saffran/
menge es wol vntereinander/ decke den
Topff oben zu/ vnd setze jhn in einen Kessel mit
siedenden Wasser/ vnd laß sieden/ bis es wol
starck vnd dicke wird/ darnach thue es heraus
auff ein rein weis Tuch/ vnd seige das Wasser
daruon/ binde das Tuch zusammen/ beschwere
es mit einem Deckel vnd Steinen/ vnd laß es
eine weile liegen bis es trocken wird/ dann schneide
feine lenglichte Schnitten daruon/ wie von
einem Kühe eyter/ bestrewe es mit Jngwer vnd
Saltz/ betreuffs mit warmer Butter/ legs auff
einen Rost/ vnd laß nur ein wenig braten/ oder
gib es in einer Brüe.

Gefülte vnd gebratene Eyer
zumachen.

NJm vngefehr zehen oder zwoͤlff Eyer/
schlage sie in einen Topff/ ruͤhre oder quirle
sie wol/ geus dann so viel Rohm oder
gute Milch als der Eyer sind darzu/ saltze es
ein wenig/ wuͤrtze es nur mit Jngwer vnd Saffran/
menge es wol vntereinander/ decke den
Topff oben zu/ vnd setze jhn in einen Kessel mit
siedenden Wasser/ vnd laß sieden/ bis es wol
starck vnd dicke wird/ darnach thue es heraus
auff ein rein weis Tuch/ vnd seige das Wasser
daruon/ binde das Tuch zusammen/ beschwere
es mit einem Deckel vnd Steinen/ vnd laß es
eine weile liegen bis es trocken wird/ dann schneide
feine lenglichte Schnitten daruon/ wie von
einem Kuͤhe eyter/ bestrewe es mit Jngwer vnd
Saltz/ betreuffs mit warmer Butter/ legs auff
einen Rost/ vnd laß nur ein wenig braten/ oder
gib es in einer Bruͤe.

Gefuͤlte vnd gebratene Eyer
zumachen.

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[183/0195] NJm vngefehr zehen oder zwoͤlff Eyer/ schlage sie in einen Topff/ ruͤhre oder quirle sie wol/ geus dann so viel Rohm oder gute Milch als der Eyer sind darzu/ saltze es ein wenig/ wuͤrtze es nur mit Jngwer vnd Saffran/ menge es wol vntereinander/ decke den Topff oben zu/ vnd setze jhn in einen Kessel mit siedenden Wasser/ vnd laß sieden/ bis es wol starck vnd dicke wird/ darnach thue es heraus auff ein rein weis Tuch/ vnd seige das Wasser daruon/ binde das Tuch zusammen/ beschwere es mit einem Deckel vnd Steinen/ vnd laß es eine weile liegen bis es trocken wird/ dann schneide feine lenglichte Schnitten daruon/ wie von einem Kuͤhe eyter/ bestrewe es mit Jngwer vnd Saltz/ betreuffs mit warmer Butter/ legs auff einen Rost/ vnd laß nur ein wenig braten/ oder gib es in einer Bruͤe. Gefuͤlte vnd gebratene Eyer zumachen.

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 183. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/195>, abgerufen am 29.03.2024.