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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Noch ein Mandelmuhs zumachen.

STosse vnd reibe die Mandeln wol/ bis sie löllicht
werden/ So geus ein wenig Rosenwasser
oder einen guten Rohm dran/ zertreibe
es wol mit einander durch einen Durchschlag/
oder nur in einer Schüssel/ mache es mit
Zucker süsse/ vnnd laß es nur ein wenig sieden
nicht lange/ richte es dann an/ vnd strew Zucker
darüber/ So ist es recht.

Ein Mandelmuhs mit Wein
zumachen.

STosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann
nim daruon so viel du wilst/ geus einen guten
Wein dran/ vnd zeuch eine Mandelmilch
damitte aus/ darnach geus dieselbe an die
vbergebliebenen Mandeln/ mache es mit Zucker
wol süsse/ laß sieden bis dicke wird/ wie ein
ander Muhs/ gieb es dann warm oder kalt es
ist gesundt vnd gut.

Noch ein Mandelmuhs zumachen.

STosse vñ reibe die Mandeln wol/ bis sie loͤllicht
werden/ So geus ein wenig Rosenwasser
oder einen guten Rohm dran/ zertreibe
es wol mit einander durch einen Durchschlag/
oder nur in einer Schuͤssel/ mache es mit
Zucker suͤsse/ vnnd laß es nur ein wenig sieden
nicht lange/ richte es dann an/ vnd strew Zucker
daruͤber/ So ist es recht.

Ein Mandelmuhs mit Wein
zumachen.

STosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann
nim daruon so viel du wilst/ geus einen guten
Wein dran/ vnd zeuch eine Mandelmilch
damitte aus/ darnach geus dieselbe an die
vbergebliebenen Mandeln/ mache es mit Zucker
wol suͤsse/ laß sieden bis dicke wird/ wie ein
ander Muhs/ gieb es dann warm oder kalt es
ist gesundt vnd gut.

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[199/0211] Noch ein Mandelmuhs zumachen. STosse vñ reibe die Mandeln wol/ bis sie loͤllicht werden/ So geus ein wenig Rosenwasser oder einen guten Rohm dran/ zertreibe es wol mit einander durch einen Durchschlag/ oder nur in einer Schuͤssel/ mache es mit Zucker suͤsse/ vnnd laß es nur ein wenig sieden nicht lange/ richte es dann an/ vnd strew Zucker daruͤber/ So ist es recht. Ein Mandelmuhs mit Wein zumachen. STosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann nim daruon so viel du wilst/ geus einen guten Wein dran/ vnd zeuch eine Mandelmilch damitte aus/ darnach geus dieselbe an die vbergebliebenen Mandeln/ mache es mit Zucker wol suͤsse/ laß sieden bis dicke wird/ wie ein ander Muhs/ gieb es dann warm oder kalt es ist gesundt vnd gut.

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 199. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/211>, abgerufen am 24.04.2024.