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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs
zumachen.

NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe
oder quirle es wol/ thue zwey Löflein schönes
Mehl/ ein gut theil Zucker/ zwey
Löflein Rosenwasser/ vnd eine Handuoll kleine
Rosinlein darzu/ rühre es wol vntereinander.
Zuuor aber setze ein Maß Rohm zum Fewer/
vnd wann es anfehet zu sieden/ So schütte das
obbemelte darein/ vnd laß sieden bis dicke wird/
richte es darnach an/ vnnd gieb es kalt oder
warm/ So ist es gut.

Ein ander Rohmmuhs zumachen.

NJm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse
vnd reibe sie klein/ geus dann ein Mäßlein
Rohm darzu/ zeuch die Mandelmilch damit
auß/ vnd treibe sie durch ein Sieblein oder
härin Tuch/ darnach thue das weisse von sechs

Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs
zumachen.

NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe
oder quirle es wol/ thue zwey Loͤflein schoͤnes
Mehl/ ein gut theil Zucker/ zwey
Loͤflein Rosenwasser/ vnd eine Handuoll kleine
Rosinlein darzu/ ruͤhre es wol vntereinander.
Zuuor aber setze ein Maß Rohm zum Fewer/
vnd wann es anfehet zu sieden/ So schuͤtte das
obbemelte darein/ vnd laß sieden bis dicke wird/
richte es darnach an/ vnnd gieb es kalt oder
warm/ So ist es gut.

Ein ander Rohmmuhs zumachen.

NJm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse
vnd reibe sie klein/ geus dann ein Maͤßlein
Rohm darzu/ zeuch die Mandelmilch damit
auß/ vnd treibe sie durch ein Sieblein oder
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[206/0218] Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs zumachen. NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe oder quirle es wol/ thue zwey Loͤflein schoͤnes Mehl/ ein gut theil Zucker/ zwey Loͤflein Rosenwasser/ vnd eine Handuoll kleine Rosinlein darzu/ ruͤhre es wol vntereinander. Zuuor aber setze ein Maß Rohm zum Fewer/ vnd wann es anfehet zu sieden/ So schuͤtte das obbemelte darein/ vnd laß sieden bis dicke wird/ richte es darnach an/ vnnd gieb es kalt oder warm/ So ist es gut. Ein ander Rohmmuhs zumachen. NJm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse vnd reibe sie klein/ geus dann ein Maͤßlein Rohm darzu/ zeuch die Mandelmilch damit auß/ vnd treibe sie durch ein Sieblein oder haͤrin Tuch/ darnach thue das weisse von sechs

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 206. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/218>, abgerufen am 24.04.2024.