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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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weis Brodt darein/ mach es mit Zucker oder
Honig wol süsse/ würtze es mit Jngwer/ Negelein
vnd Zimmet/ vnd laß wol sieden/ biß starck
gnung sey/ So bleibet es eine lange zeit gut/ vnd
mag davon speisen/ wenn man wil/ Es ist recht.

in gut gelbes Muhs
zu machen.

NJmb eine gute handvoll Reiß/ seud jhn in
einer Mandelmilch/ wo man sie haben kan/
oder aber in einer andern guten dicken Milch/
biß der Reiß wol weich wird/ So treibe jn durch
ein Sieblein/ oder Durchschlag/ mache jhn mit
Zucker wol süsse/ vnd mit Saffran wol gelbe/
Thue jhn dann wieder in einen reinen Topff oder
Tiegel/ laß jhn vollend einsieden/ daß er nicht zu
dünne/ noch zu dicke oder starck sey. Richte jhn
darnach an/ vnd strew Zimmet darüber/ So ist
es recht vnd gut.

Ein gut krefftig Muhs vor gesunde
vnd krancke Personen dienlichen.

weis Brodt darein/ mach es mit Zucker oder
Honig wol suͤsse/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Negelein
vnd Zimmet/ vnd laß wol sieden/ biß starck
gnung sey/ So bleibet es eine lange zeit gut/ vnd
mag davon speisen/ wenn man wil/ Es ist recht.

in gut gelbes Muhs
zu machen.

NJmb eine gute handvoll Reiß/ seud jhn in
einer Mandelmilch/ wo man sie haben kan/
oder aber in einer andern guten dicken Milch/
biß der Reiß wol weich wird/ So treibe jn durch
ein Sieblein/ oder Durchschlag/ mache jhn mit
Zucker wol suͤsse/ vnd mit Saffran wol gelbe/
Thue jhn dann wieder in einen reinen Topff oder
Tiegel/ laß jhn vollend einsieden/ daß er nicht zu
duͤnne/ noch zu dicke oder starck sey. Richte jhn
darnach an/ vnd strew Zimmet daruͤber/ So ist
es recht vnd gut.

Ein gut krefftig Muhs vor gesunde
vnd krancke Personen dienlichen.
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[211/0223] weis Brodt darein/ mach es mit Zucker oder Honig wol suͤsse/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Negelein vnd Zimmet/ vnd laß wol sieden/ biß starck gnung sey/ So bleibet es eine lange zeit gut/ vnd mag davon speisen/ wenn man wil/ Es ist recht. in gut gelbes Muhs zu machen. NJmb eine gute handvoll Reiß/ seud jhn in einer Mandelmilch/ wo man sie haben kan/ oder aber in einer andern guten dicken Milch/ biß der Reiß wol weich wird/ So treibe jn durch ein Sieblein/ oder Durchschlag/ mache jhn mit Zucker wol suͤsse/ vnd mit Saffran wol gelbe/ Thue jhn dann wieder in einen reinen Topff oder Tiegel/ laß jhn vollend einsieden/ daß er nicht zu duͤnne/ noch zu dicke oder starck sey. Richte jhn darnach an/ vnd strew Zimmet daruͤber/ So ist es recht vnd gut. Ein gut krefftig Muhs vor gesunde vnd krancke Personen dienlichen.

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 211. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/223>, abgerufen am 29.03.2024.