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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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laß es darinnen vmb her lauffen/ nur ein wenig/
vnd setze es in das Kesselein mit Wasser/ vnd laß
sieden/ vnd thue einen Deckel darüber/ vnd eine
glut auff den Deckel/ biß es oben vnd vnten hart
wird/ daß man jn schneiden mag/ Darnach lege
jhn in ein Schmaltz/ vnnd backe es fein kühle/
Schneide jhn/ wie man jhn haben wil.

Hennen oder Kapaunenküchlein
zu machen.

NJmb das Fleisch von der Brust vnd Beinen/
wanns gesotten ist/ vnd hacke es fein
klein/ vnd etwa den dritten theil Brosam von einer
geriebenen Semmel darunter/ vnd rühre es
dann mit 4. Eyern an/ würtze vnd saltze es/ thue
Zucker vnd Rosinen darunter/ vnd legs fein rund
in ein heis Schmaltz/ vnd backe es fein langsam/
Sie sind gesund/ gut vnd krefftig.

Ein ander Hennenküchlein
zu backen.

NJmm Fleisch von der Hennen/ hacke es klein/
vnd thue gerieben Brot darein/ vnd rüre es

laß es darinnen vmb her lauffen/ nur ein wenig/
vnd setze es in das Kesselein mit Wasser/ vnd laß
sieden/ vnd thue einen Deckel daruͤber/ vnd eine
glut auff den Deckel/ biß es oben vnd vnten hart
wird/ daß man jn schneiden mag/ Darnach lege
jhn in ein Schmaltz/ vnnd backe es fein kuͤhle/
Schneide jhn/ wie man jhn haben wil.

Hennen oder Kapaunenkuͤchlein
zu machen.

NJmb das Fleisch von der Brust vnd Beinen/
wanns gesotten ist/ vnd hacke es fein
klein/ vnd etwa den dritten theil Brosam von einer
geriebenen Semmel darunter/ vnd ruͤhre es
dann mit 4. Eyern an/ wuͤrtze vnd saltze es/ thue
Zucker vnd Rosinen darunter/ vñ legs fein rund
in ein heis Schmaltz/ vnd backe es fein langsam/
Sie sind gesund/ gut vnd krefftig.

Ein ander Hennenkuͤchlein
zu backen.

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[229/0241] laß es darinnen vmb her lauffen/ nur ein wenig/ vnd setze es in das Kesselein mit Wasser/ vnd laß sieden/ vnd thue einen Deckel daruͤber/ vnd eine glut auff den Deckel/ biß es oben vnd vnten hart wird/ daß man jn schneiden mag/ Darnach lege jhn in ein Schmaltz/ vnnd backe es fein kuͤhle/ Schneide jhn/ wie man jhn haben wil. Hennen oder Kapaunenkuͤchlein zu machen. NJmb das Fleisch von der Brust vnd Beinen/ wanns gesotten ist/ vnd hacke es fein klein/ vnd etwa den dritten theil Brosam von einer geriebenen Semmel darunter/ vnd ruͤhre es dann mit 4. Eyern an/ wuͤrtze vnd saltze es/ thue Zucker vnd Rosinen darunter/ vñ legs fein rund in ein heis Schmaltz/ vnd backe es fein langsam/ Sie sind gesund/ gut vnd krefftig. Ein ander Hennenkuͤchlein zu backen. NJm̃ Fleisch von der Hennen/ hacke es klein/ vnd thue gerieben Brot darein/ vnd ruͤre es

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 229. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/241>, abgerufen am 29.03.2024.