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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/
vnd trockne jhn wol abe/ Vnd wenn er wol
abgetrocknet ist/ so thue jhn in einen Reibetopff/
reibe jhn wol/ oder stosse jhn in einem Mörsel/
thue geriebene Muscaten/ ein wenig Saltz vnd
vnd Saffran darzu/ menge es wol vnter einander/
Darnach schlage ein Ey nachm andern darein/
biß daß er wird/ daß man jhn durch eine
Sprütze drucken kan/ So thue jhn dann in eine
höltzerne sprützen mit einem Stern/ vnd drucke
jhn in ein heis Schmaltz in einer Pfannen oder
Tiegel/ zwey oder dreymal rings herumb/ So
wird es ein dreyfacher Ring/ laß den gemach
backen.

Spritzkuchen auff ein andere
art zu machen.

THue eine Milch in eine Pfanne oder Tiegel/
setze es vbers Fewer/ lege ein wenig Butter
darein/ vnd laß sieden/ Dann rühre ein Mehl
daran/ vnd mache den Teig wol trocken/ Alßdann
schlage Eyer/ daß derer gnug seyn/ darzu/ thue

Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/
vnd trockne jhn wol abe/ Vnd wenn er wol
abgetrocknet ist/ so thue jhn in einen Reibetopff/
reibe jhn wol/ oder stosse jhn in einem Moͤrsel/
thue geriebene Muscaten/ ein wenig Saltz vnd
vnd Saffran darzu/ menge es wol vnter einander/
Darnach schlage ein Ey nachm andern darein/
biß daß er wird/ daß man jhn durch eine
Spruͤtze drucken kan/ So thue jhn dann in eine
hoͤltzerne spruͤtzen mit einem Stern/ vnd drucke
jhn in ein heis Schmaltz in einer Pfannen oder
Tiegel/ zwey oder dreymal rings herumb/ So
wird es ein dreyfacher Ring/ laß den gemach
backen.

Spritzkuchen auff ein andere
art zu machen.

THue eine Milch in eine Pfañe oder Tiegel/
setze es vbers Fewer/ lege ein wenig Butter
darein/ vnd laß sieden/ Dann ruͤhre ein Mehl
daran/ vnd mache den Teig wol trocken/ Alßdañ
schlage Eyer/ daß derer gnug seyn/ darzu/ thue

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[233/0245] Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/ vnd trockne jhn wol abe/ Vnd wenn er wol abgetrocknet ist/ so thue jhn in einen Reibetopff/ reibe jhn wol/ oder stosse jhn in einem Moͤrsel/ thue geriebene Muscaten/ ein wenig Saltz vnd vnd Saffran darzu/ menge es wol vnter einander/ Darnach schlage ein Ey nachm andern darein/ biß daß er wird/ daß man jhn durch eine Spruͤtze drucken kan/ So thue jhn dann in eine hoͤltzerne spruͤtzen mit einem Stern/ vnd drucke jhn in ein heis Schmaltz in einer Pfannen oder Tiegel/ zwey oder dreymal rings herumb/ So wird es ein dreyfacher Ring/ laß den gemach backen. Spritzkuchen auff ein andere art zu machen. THue eine Milch in eine Pfañe oder Tiegel/ setze es vbers Fewer/ lege ein wenig Butter darein/ vnd laß sieden/ Dann ruͤhre ein Mehl daran/ vnd mache den Teig wol trocken/ Alßdañ schlage Eyer/ daß derer gnug seyn/ darzu/ thue

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 233. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/245>, abgerufen am 29.03.2024.