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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Finger hoch/ dann rühre ein gut theil Zucker in
das Muhs/ thue es auff das bödlein/ mache ein
hubsch dünne vnnd zierlich zerschnitten blätlein
darüber/ vnd laß es nicht lange backen/ Es wird
hübsch vnd gut.

Eine andere Eyertortten.

NJmb 8. Eyer/ klopffe sie wol/ vnd ein mäßlein
Rohm dran/ auch ein wenig Semmelmehl/
thue ein Schmaltz in einer Pfannen vber
Fewer/ thue darnach die Eyer darein/ mache es
wie ein gerührtes auffs allernässeste/ Thue es
herauß/ schütte es auff ein sieblein oder Durchschlag/
rühre Zucker vnd Rosinlein drein/ darnach
streichs auff ein bödlein/ vnd laß vngefehr
eine Stunde backen/ Wenn du es wilst anrichten/
so strew Zucker drauff.

Aber ein Eyer tortten.

NJmb ein mäßlein Milch/ thue sie in einer
Pfanne vber fewer/ vnd klopffe 6. Eyer/ Vnd
wenn die Milch anfehet zu sieden/ so schütte die

Finger hoch/ dann ruͤhre ein gut theil Zucker in
das Muhs/ thue es auff das boͤdlein/ mache ein
hubsch duͤnne vnnd zierlich zerschnitten blaͤtlein
daruͤber/ vnd laß es nicht lange backen/ Es wird
huͤbsch vnd gut.

Eine andere Eyertortten.

NJmb 8. Eyer/ klopffe sie wol/ vnd ein maͤßlein
Rohm dran/ auch ein wenig Semmelmehl/
thue ein Schmaltz in einer Pfannen vber
Fewer/ thue darnach die Eyer darein/ mache es
wie ein geruͤhrtes auffs allernaͤsseste/ Thue es
herauß/ schuͤtte es auff ein sieblein oder Durchschlag/
ruͤhre Zucker vnd Rosinlein drein/ darnach
streichs auff ein boͤdlein/ vnd laß vngefehr
eine Stunde backen/ Wenn du es wilst anrichten/
so strew Zucker drauff.

Aber ein Eyer tortten.

NJmb ein maͤßlein Milch/ thue sie in einer
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[272/0284] Finger hoch/ dann ruͤhre ein gut theil Zucker in das Muhs/ thue es auff das boͤdlein/ mache ein hubsch duͤnne vnnd zierlich zerschnitten blaͤtlein daruͤber/ vnd laß es nicht lange backen/ Es wird huͤbsch vnd gut. Eine andere Eyertortten. NJmb 8. Eyer/ klopffe sie wol/ vnd ein maͤßlein Rohm dran/ auch ein wenig Semmelmehl/ thue ein Schmaltz in einer Pfannen vber Fewer/ thue darnach die Eyer darein/ mache es wie ein geruͤhrtes auffs allernaͤsseste/ Thue es herauß/ schuͤtte es auff ein sieblein oder Durchschlag/ ruͤhre Zucker vnd Rosinlein drein/ darnach streichs auff ein boͤdlein/ vnd laß vngefehr eine Stunde backen/ Wenn du es wilst anrichten/ so strew Zucker drauff. Aber ein Eyer tortten. NJmb ein maͤßlein Milch/ thue sie in einer Pfanne vber fewer/ vñ klopffe 6. Eyer/ Vnd wenn die Milch anfehet zu sieden/ so schuͤtte die

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 272. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/284>, abgerufen am 28.03.2024.