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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich
jhn mit dem gelben von einem Ey.

Ein durchgetrieben Oepffeltortten
zu machen.

NJmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie
durch ein Sieblein treiben kan/ thue es in
eine Schüssel/ auch Jngwer/ Zimmet vnd Zucker
dran/ vnd schütte es auff den Boden/ der darzu
gemacht ist/ vnd laß backen. Vnd wann es nun
halb gebacken ist/ so nimm Rosenwasser/ vnd bestreich
sie. Man mag Birn oder andere Torten
also backen/ es ist auch recht.

Noch ein Oepffeltortten.

NJmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/
röste sie in einem Schmaltze/ lege es dann
auff ein bödlein/ strewe Zucker/ Zimmet vnd Rosinlein
darauff/ Dann wieder eingelegt/ vnnd
vberstrew es wieder also/ Mache dann einen
Deckel drüber/ vnd laß es backen.

vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich
jhn mit dem gelben von einem Ey.

Ein durchgetrieben Oepffeltortten
zu machen.

NJmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie
durch ein Sieblein treiben kan/ thue es in
eine Schuͤssel/ auch Jngwer/ Zimmet vñ Zucker
dran/ vnd schuͤtte es auff den Boden/ der darzu
gemacht ist/ vnd laß backen. Vnd wann es nun
halb gebacken ist/ so nim̃ Rosenwasser/ vnd bestreich
sie. Man mag Birn oder andere Torten
also backen/ es ist auch recht.

Noch ein Oepffeltortten.

NJmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/
roͤste sie in einem Schmaltze/ lege es dann
auff ein boͤdlein/ strewe Zucker/ Zimmet vnd Rosinlein
darauff/ Dann wieder eingelegt/ vnnd
vberstrew es wieder also/ Mache dann einen
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[274/0286] vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich jhn mit dem gelben von einem Ey. Ein durchgetrieben Oepffeltortten zu machen. NJmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie durch ein Sieblein treiben kan/ thue es in eine Schuͤssel/ auch Jngwer/ Zimmet vñ Zucker dran/ vnd schuͤtte es auff den Boden/ der darzu gemacht ist/ vnd laß backen. Vnd wann es nun halb gebacken ist/ so nim̃ Rosenwasser/ vnd bestreich sie. Man mag Birn oder andere Torten also backen/ es ist auch recht. Noch ein Oepffeltortten. NJmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/ roͤste sie in einem Schmaltze/ lege es dann auff ein boͤdlein/ strewe Zucker/ Zimmet vnd Rosinlein darauff/ Dann wieder eingelegt/ vnnd vberstrew es wieder also/ Mache dann einen Deckel druͤber/ vnd laß es backen.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 274. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/286>, abgerufen am 28.03.2024.