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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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gefeß von gutem Teige/ vnnd fülle jhn mit dem
zugerichten/ setze jn in einen Ofen. Oder mache
nur ein boden/ wie zu einer Tortten/ vnnd thue
dann die zugerichte fülle darauff/ So ist es auch
recht.

Eine andere Tortten oder
kleiner Fladen.

NJmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie
sonst/ Vnnd nimm darnach zwölff Eyer/
klopffe sie wol/ vnd thue eine geriebene Semmel
drein/ daß es aber nicht zu starck werde/ vnd ein
halb pfund Rosinlein/ Nimm Schmaltz darunter/
vnd schütte es auff den Boden/ vnd backe es
bald abe/ So ists recht vnd gut.

Das XIV. Capitel.
Bericht/ Wie man grosse vnd kleine
Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/
daß sie viel Tage können
gut bleiben.

gefeß von gutem Teige/ vnnd fuͤlle jhn mit dem
zugerichten/ setze jn in einen Ofen. Oder mache
nur ein boden/ wie zu einer Tortten/ vnnd thue
dann die zugerichte fuͤlle darauff/ So ist es auch
recht.

Eine andere Tortten oder
kleiner Fladen.

NJmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie
sonst/ Vnnd nim̃ darnach zwoͤlff Eyer/
klopffe sie wol/ vnd thue eine geriebene Semmel
drein/ daß es aber nicht zu starck werde/ vnd ein
halb pfund Rosinlein/ Nim̃ Schmaltz darunter/
vnd schuͤtte es auff den Boden/ vnd backe es
bald abe/ So ists recht vnd gut.

Das XIV. Capitel.
Bericht/ Wie man grosse vnd kleine
Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/
daß sie viel Tage koͤnnen
gut bleiben.

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[280/0292] gefeß von gutem Teige/ vnnd fuͤlle jhn mit dem zugerichten/ setze jn in einen Ofen. Oder mache nur ein boden/ wie zu einer Tortten/ vnnd thue dann die zugerichte fuͤlle darauff/ So ist es auch recht. Eine andere Tortten oder kleiner Fladen. NJmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie sonst/ Vnnd nim̃ darnach zwoͤlff Eyer/ klopffe sie wol/ vnd thue eine geriebene Semmel drein/ daß es aber nicht zu starck werde/ vnd ein halb pfund Rosinlein/ Nim̃ Schmaltz darunter/ vnd schuͤtte es auff den Boden/ vnd backe es bald abe/ So ists recht vnd gut. Das XIV. Capitel. Bericht/ Wie man grosse vnd kleine Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/ daß sie viel Tage koͤnnen gut bleiben.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 280. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/292>, abgerufen am 19.04.2024.