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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Ein gut Södlein vber gebratens
oder Fische.

NJm 3 oder 4 gute grüne Opffel/ schele vnd
schneide sie fein klein gewürfflet/ vnd las sie
in einem kenlein Wein wol sieden/ bis sie
weich werden/ den nim ein gut theil kleine Rosinlein/
wasche sie rein vnnd menge sie darunter.
Darnach würtze es mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker
vnd Saffran/ vnd gib es warm/ oder kalt
vber gebratens/ oder Fische/ es ist gut.

Ein ander Opffel oder Zwibel Brüelein
vber gebratens.

NJm gute Opffel oder Zwibeln/ welches
man am liebsten hat/ schele/ schneide vnd
hacke sie klein/ röste sie erstlichn in einer
heissen butter/ bis sie fein breunlicht werden/ darnach
geus ein gleßlein guten Wein dran. Würtze
es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet vnd Muscatenblumen.
Mache es mit Zucker oder Honig süsse/

Ein gut Soͤdlein vber gebratens
oder Fische.

NJm 3 oder 4 gute gruͤne Opffel/ schele vnd
schneide sie fein klein gewuͤrfflet/ vnd las sie
in einem kenlein Wein wol sieden/ bis sie
weich werden/ den nim ein gut theil kleine Rosinlein/
wasche sie rein vnnd menge sie darunter.
Darnach wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker
vnd Saffran/ vnd gib es warm/ oder kalt
vber gebratens/ oder Fische/ es ist gut.

Ein ander Opffel oder Zwibel Bruͤelein
vber gebratens.

NJm gute Opffel oder Zwibeln/ welches
man am liebsten hat/ schele/ schneide vnd
hacke sie klein/ roͤste sie erstlichn in einer
heissen butter/ bis sie fein breunlicht werden/ darnach
geus ein gleßlein guten Wein dran. Wuͤrtze
es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet vnd Muscatenblumẽ.
Mache es mit Zucker oder Honig suͤsse/

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[63/0075] Ein gut Soͤdlein vber gebratens oder Fische. NJm 3 oder 4 gute gruͤne Opffel/ schele vnd schneide sie fein klein gewuͤrfflet/ vnd las sie in einem kenlein Wein wol sieden/ bis sie weich werden/ den nim ein gut theil kleine Rosinlein/ wasche sie rein vnnd menge sie darunter. Darnach wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker vnd Saffran/ vnd gib es warm/ oder kalt vber gebratens/ oder Fische/ es ist gut. Ein ander Opffel oder Zwibel Bruͤelein vber gebratens. NJm gute Opffel oder Zwibeln/ welches man am liebsten hat/ schele/ schneide vnd hacke sie klein/ roͤste sie erstlichn in einer heissen butter/ bis sie fein breunlicht werden/ darnach geus ein gleßlein guten Wein dran. Wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Zimmet vnd Muscatenblumẽ. Mache es mit Zucker oder Honig suͤsse/

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 63. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/75>, abgerufen am 19.04.2024.