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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Ein gut Essen von einer Leber zu
machen.

NJm die Leber also rohe von einem Kalbe/
hacke sie klein/ vnd ein gut theil speck/ oder
Rindfeistes darunter/ thue hernacher ein
wenig geriebne Semmeln/ Jngwer/ Pfeffer vnd
Saffran/ auch ein wenig geschnitne gute grüne
Kreuterlein darein/ vnd schlage zwey oder drey
Eyer darzu. Nim alsden ein rein Kalbesnetzlein/
vnd fülle das gehackte darein/ vermache
es allenthalben wol/ das nichts heraus rinne/
Mache darnach ein Schmaltz in einer Pfannen
oder Tigel wol heis/ lege die gefülte Leber darein/
vnd las sie backen/ bis das sie allenthalben
fein braun wird/ so ist es recht vnd
gut.

Ein gut Essen von einer Leber zu
machen.

NJm die Leber also rohe von einem Kalbe/
hacke sie klein/ vnd ein gut theil speck/ oder
Rindfeistes darunter/ thue hernacher ein
wenig geriebne Semmeln/ Jngwer/ Pfeffer vnd
Saffran/ auch ein wenig geschnitne gute gruͤne
Kreuterlein darein/ vnd schlage zwey oder drey
Eyer darzu. Nim alsden ein rein Kalbesnetzlein/
vnd fuͤlle das gehackte darein/ vermache
es allenthalben wol/ das nichts heraus rinne/
Mache darnach ein Schmaltz in einer Pfannen
oder Tigel wol heis/ lege die gefuͤlte Leber darein/
vnd las sie backen/ bis das sie allenthalben
fein braun wird/ so ist es recht vnd
gut.

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[83/0095] Ein gut Essen von einer Leber zu machen. NJm die Leber also rohe von einem Kalbe/ hacke sie klein/ vnd ein gut theil speck/ oder Rindfeistes darunter/ thue hernacher ein wenig geriebne Semmeln/ Jngwer/ Pfeffer vnd Saffran/ auch ein wenig geschnitne gute gruͤne Kreuterlein darein/ vnd schlage zwey oder drey Eyer darzu. Nim alsden ein rein Kalbesnetzlein/ vnd fuͤlle das gehackte darein/ vermache es allenthalben wol/ das nichts heraus rinne/ Mache darnach ein Schmaltz in einer Pfannen oder Tigel wol heis/ lege die gefuͤlte Leber darein/ vnd las sie backen/ bis das sie allenthalben fein braun wird/ so ist es recht vnd gut.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 83. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/95>, abgerufen am 28.03.2024.